Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Спільними зусиллями прокуратури Київської області та ГУ СБУ у м. Києві та Київській області перекрито міжнародний канал постачання підроблених грошей на територію України

    

Працівниками прокуратури Київської області спільно зі співробітниками Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області затримано двох громадян України та двох підданих Королівства Нідерландів, які намагались збути підроблені кошти у сумі 1 млн євро (близько 28 млн гривень).

   

Установлено, що іноземці виготовляли та збували фальшиві гроші на території України. У ході проведення спецоперації, зловмисників затримано під час збуту частини підроблених коштів у сумі 300 тисяч євро (близько 8 млн гривень).

   

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 199 (виготовлення, зберігання, перевезення з метою збуту підроблених грошей в особливо великому розмірі) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років з конфіскацією майна.

 

Get the Flash Player to see this player.

 

Наразі проводиться комплекс слідчих та розшукових дій з метою встановлення усіх обставин вчиненого кримінального правопорушення. Також вирішується питання щодо обрання затриманим запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

Досудове розслідування триває.

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

 

кількість переглядів: 3564