Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Судитимуть працівника Березанської виправної колонії, котрий намагався збути засудженим наркотики

Баришівською міжрайонною прокуратурою направлено до суду кримінальне провадження по обвинуваченню працівника Березанської виправної колонії № 95 у придбанні, зберіганні, перевезенні особливо небезпечних наркотичних засобів та психотропних речовин з метою їх збуту у місцяx позбавлення волі.

   Встановлено, що у вересні 2014 року наглядач вступив у позаслужбові стосунки із засудженими колонії і погодився передати їм наркотичні засоби та психотропні речовини за певну грошову винагороду.
   Так, чоловік отримав посилку у відділенні «Нової пошти» у м. Березань, в якій знаходились особливо небезпечна наркотична речовина рослинного походження – канабіс, наркотичний засіб – метадон, а також психотропна речовина – амфетамін. Забравши цю посилку, обвинувачений деякий час зберігав її у себе, а потім поклав згортки із забороненими речовинами у кишені і направився до охоронюваної зони колонії щоб передати їх засудженим. Проте, реалізувати свій намір до кінця чоловікові не вдалося, оскільки він був затриманий оперативними працівниками колонії на контрольно-пропускному пункті.
    Обвинуваченого судитимуть за ч. 2 ст. 307 КК України – незаконне придбання, зберігання, перевезення особливо небезпечних наркотичних засобів та психотропних речовин з метою їх збуту у місцяx позбавлення волі.
   За вчинене йому загрожує позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Прес-служба
прокуратури Київської області

кількість переглядів: 4546