Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За позовом прокуратури Київщини державі повернуто 5 га лісу в Сухолуччі

Вишгородським районним судом задоволено позов прокуратури Київської області та повернуто у власність держави майже 5 га лісу в межах Сухолуцької сільської ради, що належали ТОВ «Дом Лесника» та входили до земель, на яких розташовані резиденції Віктора Януковича «Акація» та «Острів».

   Встановлено, що Київська облдержадміністрація вилучила із постійного користування Дніпровсько-Тетерівського державного лісомисливського господарства землі лісогосподарського призначення та змінила їх цільове призначення на сільськогосподарське, а Вишгородська райдержадміністрація передала їх у власність 6 громадян для ведення особистого селянського господарства.
   В подальшому громадяни відчужили вищевказані земельні ділянки вартістю майже 2 млн грн на користь ТОВ «Дом Лесника», якому обласна адміністрація у 2009 році змінила цільове призначення на землі для будівництва та обслуговування готельно-ресторанного комплексу.
   Однак, згідно законодавства, Київська облдержадміністрація не мала повноважень на вилучення земель лісового призначення, що і стало підставою для заявленого прокуратурою позову.
   Нагадаємо, у березні поточного року апеляційний суд Київської області з цих же підстав задовольнив апеляційну скаргу прокуратури області, скасував незаконне рішення Вишгородського районного суду та повернув державі 8,8 га земель лісового фонду в Сухолуччі вартістю понад 5,2 млн грн, що також належали ТОВ «Дом Лесника».

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 3646