Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура заявила позов про повернення у державну власність 4 га лісу під Києвом

Прокуратура Київської області заявила позов до суду про скасування права власності на земельні ділянки лісового фонду загальною площею 4,15 га на території Києво-Святошинського району та повернення їх державі.

   Встановлено, що підставою відведення землі першому власнику стали рішення Ходосівської сільської ради.
   Проте, як з’ясувалось у ході перевірки, питання передачі у приватну власність вказаних ділянок, вартість яких складає майже півмільйона гривень, на сесії сільської ради не розглядалося, і рішення щодо їх відчуження депутатами не приймалося.
   Крім того, державний акт на право власності виданий незаконно ще й тому, що земельна ділянка належала до земель лісогосподарського призначення і перебувала в користуванні Боярської лісової дослідної станції та з її володіння не вилучалась.
   В подальшому, вказана земельна ділянка була відчужена на користь фізичних осіб.
   Захищаючи інтереси держави, прокуратурою області пред’явлено позов до Києво-Святошинського райсуду про визнання недійсними державних актів на право приватної власності на землю, виданих органом місцевого самоврядування.
   Крім того, прокуратура вимагає скасувати договори купівлі-продажу спірних ділянок та витребувати їх з незаконного користування у власність держави.


Прес-служба
прокуратури Київської області

кількість переглядів: 3152