Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У Київській області посадовці вкрали 24 млн грн бюджетних коштів

   Прокуратура Київщини за матеріалами перевірки обласної Держфінінспекції та столичної державної фіскальної служби розпочала кримінальні провадження за фактом заволодіння посадовими особами коштами одного з підприємств державного сектору економіки на загальну суму 24 млн грн.

   Встановлено, що у 2011 році державне підприємство уклало з іншим товариством договір підряду про будівництво інспекторської автомобільної дороги по гребеню огороджувальної дамби Дністровської ГАЕС.
   Однак, роботи, які передбачені договором, були виконані лише частково. Більше того, посадові особи підприємства у лютому 2013 року прийняли акти виконаних робіт по завищеній вартості, достовірно знаючи, про невиконані роботи.
   Таким чином, за нібито надані послуги, підрядник безпідставно отримав 4,5 млн грн бюджетних коштів.
   Крім того, з квітня по червень 2014 року посадовці цього ж підприємства незаконно перерахували на адресу фіктивного товариства майже 19,5 млн грн державних коштів з метою подальшого заволодіння.
   Досудове розслідування проводиться за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинено в особливо великих розмірах або організованою групою) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Прес-служба
прокуратури Київської області

кількість переглядів: 3253