Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Мешканець Луганська отримав 10 років позбавлення волі за пограбування військової частини у Василькові та вбивство чоловіка

   Апеляційний суд Київської області залишив без змін вирок Васильківського міськрайонного суду, яким засуджено 20-річного злочинця до 10 років позбавлення волі за пограбування військової частини та вбивство громадянина Білорусії.

   Досудовим розслідуванням встановлено, що в січні 2012 році мешканець Луганська, який на той час був неповнолітнім, демонтував деталі військових літаків на території військової частини у м. Васильків, чим позбавив можливості приведення їх у бойову готовність. Більше того, повне відновлення таких літаків можливе тільки на спеціалізованому авіаційно-ремонтному заводі. В результаті злочинних дій державі спричинено збитків на загальну суму понад 1,2 млн грн.
   Крім того, у серпні цього ж року, в лісосмузі поруч з парканом військової частини, в ході суперечки зловмисник завдав декілька смертельних ударів ножем громадянину Білорусії, якому мав продати викрадені деталі. Після цього вбивця перетягнув труп у глиб кущів та втік.
   Дії засудженого кваліфіковано за ч. 2, 4 ст. 185 (крадіжка), ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.
   В судовому засіданні вина злочинця в інкримінованих йому злочинах повністю доведена.

Прес-служба
прокуратури Київської області

кількість переглядів: 4512