Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У Чорнобильській зоні відчуження підприємства завдали державі мільйонні збитки

   Органами прокуратури Київщини розпочато чотири кримінальні провадження за результатами перевірки Держфінінспекцією області окремих питань додержання вимог бюджетного законодавства посадовими особами підприємств на території Чорнобильської зони відчуження.

   Зокрема, службовці одного з підприємств при виконанні робіт з утилізації твердих радіоактивних відходів безпідставно включали до розрахунку ціни витрати, що документально не підтверджені. Внаслідок чого незаконно витрачено 3,5 млн гривень бюджетних коштів.
   Крім того, виявлено безпідставне включення до такої ціни витрат на продукти харчування, оплата яких упродовж 2011-2013 років здійснювалась за рахунок бюджетних коштів. Такими діями завдано державному бюджету збитків на 1 млн гривень.
   Також внаслідок службової недбалості працівників іншого підприємства до держбюджету не перераховано 1,2 млн гривень орендної плати, отриманої за розміщення, обслуговування і утримання телекомунікаційного обладнання та базової станції стільникового зв’язку.
   Таким чином, загальна сума збитків нанесених державі становить 5,7 млн гривень.
   Наразі у двох кримінальних провадженнях проводиться досудове розслідування за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), в інших двох за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Прес-служба
прокуратури Київської області

кількість переглядів: 3665