Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура вимагає від підприємства сплатити 340 тис. грн. штрафу за реалізацію несертифікованого бензину

Заступником прокурора Київської області пред’явлено позов до окружного адміністративного суду м. Києва про стягнення заборгованості до бюджету.

    За позовними вимогами прокуратури спільне українсько-німецьке товариство з обмеженою відповідальністю «Кершер» має відшкодувати держбюджету понад 340 тис. грн.

 

    Перевіркою встановлено, що ТОВ «Кершер» здійснювало реалізацію в Україні нафтопродуктів, які підлягають обов’язковій сертифікації.

 

    Проте в документах, згідно яких нафтопродукти передано на реалізацію, відсутні реєстраційні номери сертифікатів відповідності або свідоцтва про визнання відповідності. Зокрема, без підтвердження відповідності товару обов’язковим вимогам стандарту, товариство продавало автомобільний бензин підвищеної якості А-95-Євро та А-92.

 

    У зв’язку із виявленими порушеннями законодавства у сфері захисту прав споживачів, Інспекцією з питань захисту прав споживачів у Київській області накладено штраф у розмірі понад 340 тис. грн.

 

    Рішенням окружного адміністративного суду м. Києва від 03.07.13 позов прокуратури області задоволено.

 

    Крім того, ТОВ "Кершер" оскаржувало в судовому порядку постанову Інспекції з питань захисту прав споживачів у Київській області про накладення штрафу на вказану суму.

 

    Ухвалою Київського апеляційного адміністративного суду від 30 травня 2013 року, залишено без змін постанову окружного адміністративного суду м. Києва від 03 квітня 2013 року, якою позов ТОВ "Кершер" відхилено.

 

    Таким чином дії інспекції визнано законними, а товариству таки доведеться сплатити штраф.



Прес-служба
прокуратури Київської області

кількість переглядів: 76358