Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Суд задовольнив позови прокуратури про повернення державі земель Біличанського лісу

Ірпінський міський суд задовольнив позов прокуратури м.Ірпеня про скасування рішення Коцюбинської селищної ради та визнання недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку так званого Біличанського лісу.

Це перший позов прокуратури, розгляд якого вже закінчився. Ще 500 позовів на даний час розглядаються міським судом.

 

Прокурор Київської області Михайло Витязь сказав: «Позиція прокуратури в цьому питанні принципова – земля, що незаконно вилучена з державної власності, має бути повернута державі. Компромісів у цьому питанні не буде. Прокуратура встановила, що більше 70 га земель Біличанського лісу роздано юридичним та фізичним особам з порушенням земельного та містобудівного законодавства. Позови, які зараз розглядаються у суді, заявлені з однією метою – усунути порушення законодавства України, допущені Коцюбинською селищною радою, ліс повернути державі. Інших варіантів не буде.»

 

Загалом прокуратурою м.Ірпеня у поточному році заявлено 501 позов, якими охоплено земельні ділянки так званого Біличанського лісу загальною площею майже 70 га.

 

Вказані позови заявлені з метою усунути порушення вимог земельного та містобудівного законодавства України, допущених Коцюбинською селищною радою.

 

Зокрема, поза межами юрисдикції селищною радою упродовж 2008-2010 років прийнято рішення, якими безоплатно передано земельні ділянки для житлової та громадської забудови у власність 501 громадянину.

 

Крім того, рада надала дозвіл на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок 6 житлово-будівельним кооперативам. Прокуратурою Київської області заявлено 6 позовів про скасування цих рішень селищної ради та 5 позовів про скасування реєстрації цих кооперативів.

 

На сьогодні вже задоволено 1 позов прокуратури та скасовано реєстрацію одного кооперативу.

 

 

Прес-служба
прокуратури Київської області

кількість переглядів: 77910