Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
18.07.2019

На Київщині викрили "реабілітаційні центри", де експлуатували людей

    

До злочинного угруповання входили громадяни Російської Федерації
На Київщині викрили злочинне угруповання з п'яти громадян РФ, які під виглядом "реабілітаційних центрів" займалися трудовою експлуатацією соціально вразливих осіб. Про це повідомляє прес-служба прокуратури регіону.
За даними прокуратури, на території Київщини учасники організованої групи орендували приміщення і утворили шість "реабілітаційних центрів", де утримувалися алко- і наркозалежні особи, безробітні та особи без певного місця проживання, яких залучали під виглядом надання кваліфікованої допомоги та лікування.
"Замість отримання медичної, психологічної або будь-якої іншої допомоги такі особи були змушені постійно, систематично, за вказівкою наглядачів "реабілітаційних центрів" і головне безкоштовно виконувати важку фізичну роботу, винагорода за яку отримували учасники злочинної групи. Учасники організованої групи затримані в Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій та Київській областях", - йдеться у повідомленні.
При проведенні обшуків правоохоронці виявили понад 40 осіб, яких завербували злочинці і залучили до безкоштовної роботи, в тому числі на хлібному заводі. Крім того, виявлено та вилучено документи щодо діяльності "реабілітаційних центрів", записи, графіки роботи, анкети завербованих осіб, візитки, оголошення про діяльність таких центрів, мобільні телефони за допомогою яких зловмисники спілкувалися між собою і своїми "піднаглядними".
Всім учасникам угруповання повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 149 КК України ("Торгівля людьми") і вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Їм загрожує покарання від 8 до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
https://ukr.segodnya.ua/kiev/kaccidents/v-kievskoy-oblasti-raskryli-reabilitacionnye-centry-gde-ekspluatirovali-lyudey-1303102.html

кількість переглядів: 1282