Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
07.05.2019

На Київщині "накрили" банду наркодилерів, які постачали "кайф" з окупованого Донбасу

    

Тепер злочинцям "світить" довгий термін за гратами
Про це повідомляє Depo.Київ з посиланням на прес-службу прокуратури Київської області.
Зокрема, знешкоджено злочинне угрупування, яке займалось збутом наркотичних засобів на території столиці та Київської області.
Так, 25 річна уродженка Донецької області організувала та очолила злочинну групу до складу якої залучила 5 осіб, з якими мала довірливі відносини та які мали зв’язки серед наркозалежних осіб, а також досвід спілкування з вказаними особами. З метою досягнення мети організованої групи та стабільного забезпечення учасників угрупування необхідною кількістю наркотичного засобу учасниками організованої групи було налагоджено канал постачання «метадону» із окупованої території Донеччини.
З метою фіксації злочинної діяльності організованої групи оперативниками за погодженням з прокуратурою області проведено 15 оперативних закупівель наркотичного засобу "метадон". За результатами проведення низки санкціонованих обшуків за адресами проживання учасників організованої групи, а також у місцях зберігання та розповсюдження наркотичних засобів виявлено та вилучено наркотиків на загальну суму близько 1 млн грн. Зокрема вилучено: понад 500 грам наркотичного засобу «метадон», 400 пігулок «димедролу», 140 пігулок сильнодіючого лікарського засобу "сонат". Крім цього виявлено банківські картки, на які накрозалежні особи перераховували грошові кошти за наркотичні засоби та готівку, засоби зв’язку учасників організованої групи, записники, у яких вівся облік наркозалежних осіб та продаж наркотиків, інші речові докази.
Учасників організованої групи затримано в порядку ст. 208 КПК України та повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 307 КК України (незаконне придбання, перевезення, зберігання з метою збуту та збут наркотичних засобів). На даний час вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Учасникам організованої групи загрожує від 9 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

кількість переглядів: 1688