Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
02.04.2019

На Київщини лікарю повідомили про підозру через смерть пацієнтки

    

Білоцерківською місцевою прокуратурою Київської області повідомлено про підозру лікарю-невропатологу Володарської центральної районної лікарні у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.140 КК України. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області
Зокрема, лікар підозрюється у неналежному виконанні своїх професійних обов’язків, внаслідок недбалого та несумлінного ставлення до них, що потягло за собою смерть пацієнтки.
Встановлено, що медиком, всупереч вимог протоколу надання медичної допомоги хворим на запальні захворювання центральної нервової системи та рекомендацій, викладених в спеціальній медичній літературі з приводу лікування гострих запальних процесів центральної нервової системи, не забезпечено належної діагностики, своєчасного встановлення діагнозу та лікування захворювання потерпілої.
Таким чином, між порушеннями, що були допущені лікарем-невропатологом при наданні медичної допомоги потерпілій і настанням її смерті, вбачається прямий причинно-наслідковий зв'язок.
Нині досудове розслідування триває.

кількість переглядів: 1785