Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Стан розгляду запитів на інформацію прокуратурою області упродовж 2014 року

Органами прокуратури області вжито низку заходів, спрямованих на забезпечення неухильного виконання вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» та наказу Генерального прокурора України від 18.05.2012 № 14гн «Про організацію роботи із забезпечення доступу до публічної інформації в органах прокуратури України».
Відповідно до статистичних даних, упродовж 2014 року до органів прокуратури області надійшло 229 запитів на інформацію (у т.ч. 8 дублікатів), з яких надано інформацію на 78 запитів, надіслано 142 роз’яснення, відмовлено у задоволенні 4 запитів, 13 запитів, в порядку ч. 3 ст. 22 Закону України «Про доступ до публічної інформації», надіслано належному розпоряднику.
Серед зареєстрованих інформаційних запитів – 182 надійшло до апарату, 47 - до міжміськрайпрокурорів. Як встановлено вивченням, до 14 підпорядкованих прокуратур запити на інформацію не надходили взагалі (прокуратури Білоцерківського, Богуславського, Вишгородського, Володарського, Згурівського, Миронівського, Рокитнянського, Ставищенського, Таращанського, Тетіївського, Яготинського районів, Баришівської, Іванківської, міжрайонних прокуратур та Прип’ятської спецпрокуратури).
З числа розглянутих запитів на інформацію: 20 стосувались нагляду за додержанням і застосуванням законів, 44 - досудового розслідування, 1 - підтримання державного обвинувачення в суді, 11 –представництва інтересів громадян та держави в суді, 12 - організаційно-розпорядчої діяльності, в тому числі 2 – про надання статистичної інформації, 25 - кадрових питань та 126 - з інших питань.
Інформаційні запити, які стосуються інформації, необхідної для захисту життя чи свободи особи, щодо стану довкілля, якості харчових продуктів і предметів побуту, аварій, катастроф, небезпечних природних явищ та інших надзвичайних подій, що сталися або можуть статись і загрожують безпеці громадян, відповідь на які має надаватися не пізніше 48 годин з дня отримання запиту, на розгляд органів прокуратури області не надходили.
Надані роз’яснення на інформаційні запити стосувались непоширення Закону України "Про доступ до публічної інформації" на відносини у сфері звернень громадян, які регулюються спеціальним законом.

кількість переглядів: 1268