Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Стан розгляду запитів на інформацію прокуратурою області упродовж І кварталу 2013 року
ЗВІТ
щодо задоволення запитів на інформацію упродовж І кварталу 2013 року



    Протягом І кварталу 2013 року до органів прокуратури області надійшло 70 запитів на інформацію, з яких надано інформацію на 41 запит, надіслано 24 роз’яснення, відмовлено у задоволенні 2 запитів, продовжено строк розгляду 1 запиту та 3 запити - залишок на кінець звітного періоду.
    Серед зареєстрованих інформаційних запитів – 51 (в тому числі 2 дублікати) надійшов до апарату, 21 - до міжміськрайпрокурорів. Як встановлено вивченням, до 20 підпорядкованих прокуратур запити на інформацію не надходили взагалі (прокуратури міст Біла Церква, Ірпеня, Славутич, Білоцерківського, Богуславського, Бородянського, Вишгородського, Володарського, Згурівського, Макарівського, Миронівського, Сквирського, Ставищенського, Тетіївського, Яготинського районів, Баришівської, Іванківської, з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері в Київській області міжрайоних прокуратур, прокуратури з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері Київської області та Прип’ятської спецпрокуратури).
    З тих інформаційних запитів, що надійшли до апарату: 35 запитів надійшло на електронну адресу, 15 – поштою, 1 – усний запит з особистого прийому.
    З числа розглянутих запитів на інформацію: 4 стосувались питань правозахисної діяльності, 4 - питань досудового слідства, 1 - підтримання державного обвинувачення в судах, 3 - питань організаційно-розпорядчої діяльності, в тому числі 1 – про надання статистичної інформації, 10 - кадрових питань та 20 - з інших питань.
     Всього за звітний період надано 10 інформацій з кадрових питань. Так, зокрема, на інформаційні запити громадян М. та У. надано інформацію про умови заміщення вакантних посад прокурорсько-слідчих працівників органів прокуратури та посад державних службовців.
     Інформаційні запити, які стосуються інформації, необхідної для захисту життя чи свободи особи, щодо стану довкілля, якості харчових продуктів і предметів побуту, аварій, катастроф, небезпечних природних явищ та інших надзвичайних подій, що сталися або можуть статись і загрожують безпеці громадян, відповідь на які має надаватися не пізніше 48 годин з дня отримання запиту, на розгляд органів прокуратури області не надходили.
     Надані роз’яснення на інформаційні запити стосувались не поширення Закону України «Про доступ до публічної інформації» на відносини у сфері звернень громадян, які регулюються спеціальним законом.

кількість переглядів: 871