Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Стан розгляду запитів на інформацію прокуратурою області за 2012 рік

    Упродовж 2012 року до органів прокуратури області надійшло 537 запитів на інформацію, з яких (у тому числі залишок 2011 року – 4 запити) надано інформацію на 172 запити, надіслано 133 роз’яснення, 231 запит надіслано за належністю іншим розпорядникам, в тому числі 217 іншим прокурорам, відмовлено у задоволенні 1 запиту.
    Серед зареєстрованих інформаційних запитів - 382 надійшли до апарату, 155 - до міжміськрайпрокурорів. Як встановлено вивченням, до 14 підпорядкованих прокуратур запити на інформацію не надходили взагалі (прокуратури Білоцерківського, Богуславського, Бородянського, Вишгородського, Володарського, Згурівського, Миронівського, Ставищенського, Таращанського, Яготинського районів, міст Ірпеня, Славутич, Баришівської міжрайонної прокуратури, Прип’ятської спецпрокуратури).
    З тих інформаційних запитів, що надійшли до апарату: 270 запитів надійшло на електронну адресу, 66 – поштою, 44 – з особистого прийому, в тому числі 3 усних запити, 2 запити – по телефону та 2 запити - факсом.
    З числа розглянутих запитів на інформацію: 5 стосувались питань досудового слідства, 9 правозахисної діяльності, 7 представництва інтересів громадян та держави в суді, 14 кадрових питань, 2 підтримання державного обвинувачення в судах, 2 з питань організаційно-розпорядчої діяльності та 122 з інших питань.
    Так, 05.12.12 на запит мешканця міста Борисполя К., який надійшов за належністю з Генеральної прокуратури України, надано інформацію про кадрові зміни серед керівництва Бориспільської міжрайонної прокуратури.
    Крім того, 25.12.12 на запит мешканки міста Києва К., який надійшов на електронну адресу прокуратури області, надано копії подань «Про усунення порушень вимог законодавства про автомобільний транспорт, причин та умов, що їм сприяють», внесених заступнику голови Київської обласної державної адміністрації – голові конкурсного комітету.
    Інформаційні запити, які стосуються інформації, необхідної для захисту життя чи свободи особи, щодо стану довкілля, якості харчових продуктів і предметів побуту, аварій, катастроф, небезпечних природних явищ та інших надзвичайних подій, що сталися або можуть статись і загрожують безпеці громадян, відповідь на які має надаватися не пізніше 48 годин з дня отримання запиту, на розгляд органів прокуратури області не надходили.
    Надані роз’яснення на інформаційні запити стосувались не поширення Закону України «Про доступ до публічної інформації» на відносини у сфері звернень громадян, які регулюються спеціальним законом.

кількість переглядів: 74915