Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
Прокуратурою Київської області припинено «незаконний бізнес» на території зони відчуження Чорнобильської АЕС

    

 Прокуратурою Київської області за оперативного супроводження ГУ БКОЗ СБУ України, ДВБ Національної поліції України та сприяння ГУНП в Київській області здійснюється процесуальне керівництво у двох кримінальних провадженнях за фактами вимагання неправомірної вигоди службовими особами місцевого відділу поліції, а також за фактами незаконного зайняття рибним добувним промислом способом масового знищення риби, на території зони відчуження Чорнобильської АЕС за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 368 та ч. 2 ст. 249 КК України.

За шість місяців наполегливої роботи, шляхом проведення слідчих та негласних слідчих (розшукових) дій вдалося здобути докази причетності до протиправної діяльності єгерів Чорнобильського радіаційного-екологічного біосферного заповідника, ряду осіб, які за сприяння працівників місцевої поліції, у тому числі керівного складу, неправомірно потрапили до зони відчуження і безпосередньо здійснювали вилов риби.

В той же час, в зоні відчуження Чорнобильської АЕС забороняється здійснення діяльності з метою одержання товарної продукції без спеціального дозволу, перебування осіб без дозволу, вивезення за межі зони продукції без дозволу та без дозиметричного контролю радіоактивного забруднення, а також рибальство.

Однак, під час розслідування в межах кримінальних проваджень в браконьєрів вилучено понад 700 кг. риби, яку виловлено на території зони відчуження Чорнобильської АЕС, близько кілометра сіток.

Сьогодні, 12 березня, проведено шість обшуків, у тому числі, у службових кабінетах керівників відділу поліції, державному агентстві України з управління зоною відчуження у місті Чорнобиль, контрольно-пропускному пункті «Дитятко», а також Чорнобильському радіаційно-екологічному біосферному заповіднику. Виявлено та вилучено чорнові записи, знаряддя масового вилову риби, зброю та рибу.

На даний час, прокуратурою готуються підозри особам, які здійснювали незаконний вилов риби, а також єгерям та працівникам місцевої поліції, які покривали таку протиправну діяльність.

 

Прес-служба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1727