Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
Прокуратурою Київщини завершено досудове розслідування стосовно чоловіка, який заволодів корпоративними правами підприємства із статутним капіталом майже 175 млн грн

    

Білоцерківською місцевою прокуратурою Київської області скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 37-річного жителя м. Дніпра за ч.3 ст. 206-2 КК України (протиправне заволодіння майном підприємства).

Як повідомлялось раніше, у вересні 2018 року зловмисник, за попередньою змовою із іншою особою, шляхом здійснення правочинів із використанням підроблених документів, в тому числі, документів та печатки приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу, протиправно заволодів корпоративними правами одного із підприємств Білоцерківського району.

У подальшому, чоловік подав фальшиву документацію державному реєстратору для внесення змін до установчих документів юридичної особи.

Таким чином, підозрюваний протиправно заволодів корпоративними правами підприємства, а саме його статутним капіталом та майновими правами на нерухоме і рухоме майно загальною вартістю майже 175 млн грн.

Крім того, діючи за аналогічною схемою, відчужив корпоративні права цього підприємства на користь третіх осіб.

Довідково: Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 1594