Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
Оголошено в розшук начальника Волинської митниці ДФС, якого прокуратура Київської області підозрює у хабарництві та зловживанні службовим становищем

    

Прокуратурою області спільно з працівниками поліції ГУНП у Київській області завершено досудове розслідування стосовно начальника Волинської митниці ДФС, а також двох його підлеглих інспекторів митниці, які отримували хабарі від фізичних осіб за безперешкодний проїзд через державний кордон України.

Також задокументовано факт заподіяння державному бюджету збитків в сумі понад 300 тис грн, внаслідок зловживання начальником Волинської митниці ДФС та інспекторами митного поста своїм службовим становищем.

Зокрема, доведено, що в 2017 році через Волинську митницю ДФС з Республіки Польща на територію України реально ввезено спецтехніку. Однак з метою ухилення від сплати до державного бюджету митних платежів посадові особи митниці вивезення товару провели лише на паперах, в дійсності ж техніка лишилась на території України.

Крім того, начальник Волинської митниці ДФС підозрюється у незаконному придбанні та використанні спеціального технічного засобу для отримання конфіденційної інформації, який вилучений в останнього під час проведення слідчих дій.

На теперішній час чотирьом підозрюваним митникам, у тому числі керівнику митниці, скеровано повідомлення про можливість ознайомлення із зібраними під час досудового розслідування доказами. Після цього обвинувальний акт за ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 368, ч. 1 ст. 359 КК України буде скеровано до суду для розгляду по суті.

Крім того, триває досудове розслідування за фактом вчинення керівником Волинської митниці ДФС кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.182 КК України ( незаконне збирання та зберігання конфіденційної інформації про особу). Він підозрюється у спостереженні за своїм підлеглим працівником - начальником одного з митних постів Волинської митниці ДФС та членами його сім´ї. Вказану інформацію отримував та зберігав з метою скомпрометувати підлеглого у майбутньому.

При цьому, посадовець порушив низку конституційних прав громадян на недоторканість приватного життя, особисту та сімейну таємницю.

Враховуючи, що підозрюваний на виклик не з’явився та місцезнаходження не відоме, його оголошено в розшук.

 

Довідково: за скоєння наведених злочинів фігурантам загрожує покарання до 10 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

 

Прес-служба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2046