Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура довела в суді, що різний розмір плати за харчування дітей в залежності від місця їх проживання є проявом дискримінації

    

Постановою Київського окружного адміністративного суду від задоволено позов Білоцерківської місцевої прокуратури Київської області до виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, який прийняв протиправне рішення з питань організації харчування дітей у закладах дошкільної та загальної середньої освіти.

Зокрема, рішенням виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 18.12.2018 вирішено встановити плату за харчування дітей у закладах дошкільної освіти для батьків або осіб, які їх замінюють, що проживають або працюють у м. Біла Церква, у розмірі 60 % від вартості харчування на день.

Тим самим рішенням встановлено для дітей та сімей, які належать до інших територіальних громад виконком встановив батьківську плату у розмірі 100%, чим виявлено прояв дискримінації за територіальною ознакою та порушив державні гарантії дитини, визначені ст. 6 Закону України «Про охорону дитинства».

У зв'язку з чим, місцевою прокуратурою було ініційовано звернення до суду з вказаною позовною заявою, яку судом задоволено та рішення в частині визначення розміру батьківської плати за харчування дітей скасовані.

 

Прес-служба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 1901