Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки підтриманню державного обвинувачення прокуратурою Київської області на 10 років засуджено рецидивіста, громадянина РФ, який у стані алкогольного сп’яніння, під час сварки зі своєю 19-річною дівчиною вистрелив їй в голову, від чого остання померла

    

У грудні 2016 року неодноразово судимий чоловік 1979 року народження, громадянин Російської Федерації, спільно зі своїм товаришем 1980 року народження та 19-річною дівчиною розпивав спиртні напої. Після цього між чоловіком та його подругою виник словесний конфлікт, під час якого зловмисник, застосовуючи фізичну силу до дівчини, повалив її на підлогу та сидячи на ній, приставив пістолет до голови потерпілої і вистрелив. Від отриманої закритої черепно-мозкової травми дівчина померла.

 

Товариш зловмисника, який весь цей час перебував у квартирі в якій сталося вбивство, приховав вчинення особливо тяжкого злочину не повідомивши правоохоронні органи про відомі йому обставини. Окрім цього, чоловік допоміг зловмиснику винести труп потерпілої із приміщення квартири на вулицю, де останні викликали таксі та поклали його до салону автомобіля.

 

Зловмисники сказали таксисту, щоб він відвіз тіло дівчини до лікарні, бо начеб-то останній стало зле. Таксист, розуміючи, що дівчина вже мертва, відвіз її тіло до одного з сіл Фастівського району і залишив його на узбіччі дороги.

 

За процесуального керівництва Фастівської місцевої прокуратури дії громадянина РФ кваліфіковано за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) КК України, дії товариша обвинуваченого за ч.  1 ст. 396 (заздалегідь не обіцяному приховуванні особливо тяжкого злочину) КК України.

 

Завдяки підтриманню державного обвинувачення Фастівською місцевою прокуратурою громадянина РФ визнано винним у вчиненні умисного вбивства потерпілої та засуджено на 10 років позбавлення волі, його товариша засуджено до 2 років 2 місяців позбавлення волі.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2281