Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки прокуратурі Київської області з незаконного приватного володіння до комунальної власності міста Бориспіль витребувано приміщення, яке знаходиться в центрі міста, площею майже 1000 м², вартістю понад 7,6 мільйонів гривень

    

На підставі судового рішення, прийнятого у 2010 році за позовом прокуратури, визнано право комунальної власності Бориспільської районної ради на будівлю, яка знаходиться в центрі м. Борисполя, площею майже 1000 м², вартість якої становить понад 7,6 мільйонів гривень.

 

Не погоджуючись із вказаним рішенням, товариства-відповідачі неодноразово оскаржували його у судах різних інстанцій з вимогою переглянути за нововиявленими обставинами.

 

Однак, у 2016 році усіма судовими інстанціями відповідачам відмовлено у перегляді рішення за нововиявленими обставинами.

 

Не зупинившись на цьому, юридичні особи, які були відповідачами за позовною заявою прокурора, звернулись до державного реєстратора, яким скасовано реєстрацію права комунальної власності Бориспільської районної ради на вказаний об’єкт нерухомого майна, та одночасно зареєстровано на нього право приватної власності групи осіб.

 

У подальшому, будівлю штучно розділено на декілька обєктів, неодноразово відчужено на користь третіх осіб та укладено щодо неї договори іпотеки.

 

Реагуючи на виявлені порушення, Бориспільською місцевою прокуратурою за цим фактом розпочато досудове розслідування за ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене групою осіб, в особливо великих розмірах) КК України, та на зазначені приміщення накладено арешт.

 

Разом з цим, Бориспільською місцевою прокуратурою предявлено позов про витребування вказаної будівлі з чужого незаконного володіння, а також про визнання недійсними ряду правочинів, який задоволено у повному обсязі.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2255