Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За принципової позиції прокуратури Київської області членам організованої злочинної групи, яка підозрюється у вербуванні осіб, здебільшого неповнолітніх, для незаконної трансплантації печінки, обрано запобіжні заходи - тримання під вартою

    

 

У п’ятницю, 24 листопада, за клопотанням прокуратури Київської області трьом підозрюваним у вербуванні людей, здебільшого неповнолітніх, судом обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення  застави на загальну суму майже 5 млн грн.

 

Під час досудового розслідування кримінального провадження співробітниками прокуратури Київської області та Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Національної поліції України проведено комплекс слідчих та оперативних заходів завдяки яким вдалося знешкодити організовану злочинну групу, яка вербувала громадян, здебільшого неповнолітніх, для подальшої трансплантації печінки.

 

Так, встановлено, що зловмисники через соціальні мережі підшукували потерпілих та обіцяючи велику грошову винагороду вербували останніх для трансплантації печінки. Члени ОЗГ запевняли потерпілих в тому, що жодної шкоди та наслідків для здоровя після проведення операції не буде.

 

У четвер, 23 листопада, прокуратура та поліція затримала зловмисників саме під час їхньої спроби вивезти потерпілу для трансплантації до РФ.

 

За процесуального керівництва прокуратури Київської області членам організованої злочинної групи повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) КК України.

 

Досудове розслідування триває.

 

Підозрюваним загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 1859