Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За процесуального керівництва прокуратури Київської області судитимуть чоловіка, який на власному подвір’ї вирощував коноплю, а потім виготовляв з неї накротичний засіб, у зловмисника вилучено майже 30 кг наркотичної речовини

    

Установлено, що 59-річний чоловік на своєму подвір’ї вирощував рослини конопель, з яких потім виготовляв наркотичний засіб.

 

Так, злочинець, усвідомлюючи, що конопля являється рослиною, яка містить наркотичний засіб, незаконно сіяв та вирощував вказані рослини на території своєї присадибної ділянки, доглядаючи за ними шляхом оброблення міжряддя, знищення бурянів та поливання їх.

 

У подальшому, зловмисник збирав вирощені рослини та виготовляв з них наркотичний засіб готовий для вживання.

 

Так, у домоволодінні злочинця виявлено та вилучено майже 30 кг готової наркотичної речовини – канабісу, маже 1 г амфетаміну, а на присадибній ділянці – 14 рослин коноплі.

 

Києво-Святошинською місцевою прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт за обвинуваченням чоловіка у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 309 (незаконне придбання та зберігання психотропних речовин без мети збуту), ч. 2 ст. 310 (посів або вирощування снотворного маку чи конопель), ч. 3 ст. 309 (незаконне виготовлення та зберігання наркотичних засобів без мети збуту, вчинене повторно, в особливо великих розмірах) КК України.

 

Санкціями статтей передбачено максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк 8 років.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2152