Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області не допущено безпідставного набуття приватним підприємством права власності на земельну ділянку площею майже 12 га

    

Прокуратурою області виявлено та оскаржено незаконне рішення господарського суду Київської області, яким безпідставно визнано за приватним підприємством право власності на земельну ділянку сільськогосподарського призначення для обслуговування господарських будівель площею майже 12 га, яка знаходиться у Білоцерківському районі Київської області.

 

Завдяки принциповій позиції прокуратури Київської області Вищим господарським судом України скасоване незаконне рішення суду.

 

Зокрема, суд касаційної інстанції погодився із доводами прокуратури, що набуття права власності на спірну земельну ділянку відбулось з порушенням вимог Земельного та Цивільного кодексів України без з’ясування підстав правомірності володіння попереднім власником нежитловими будівлями та без встановлення правового статусу земельної ділянки, на якій вони розміщені.

 

Наразі справу повернуто до господарського суду Київської області на новий судовий розгляд, який має надати обґрунтовану юридичну оцінку  наявності підстав для визнання права власності на землю.   

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2586