Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки прокуратурі Київської області з незаконного володіння територіальній громаді селища Козин повернуто земельну ділянку площею майже 1 га

    

Установлено, що рішенням виконавчого комітету Козинської селищної ради незаконно передано у власність громадянину земельну ділянку для будівництва і обслуговування житлового будинку площею майже 1 га, що розташована в смт. Козин Обухівського району.

Однак, виділення земельної ділянки відбулось з порушенням вимог Земельного кодексу України, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» без прийняття відповідного рішення сесією селищної ради, а виконавчий комітет органу місцевого самоврядування не має право на розпорядження землями від імені територіальної громади.

У подальшому, вказану земельну ділянку у громадянина придбав колишній народний депутат від «Партії регіонів» С. Клюєв.

Реагуючи на виявлені порушення, прокуратурою Київської області заявлено позов про визнання незаконним та скасування рішення виконавчого комітету селищної ради, визнання недійсними державних актів на право власності на земельну ділянку та витребування її з незаконного володіння зазначеного народного депутата.

Так, суд апеляційної інстанції погодився із доводами прокуратури, позов задоволено у повному обсязі та на користь територіальної громади селища Козин з незаконного володіння витребувано земельну ділянку площею майже 1 га.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 4285