Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт відносно колишнього водія, якого один із забудовників м. Ірпеня зробив своїм партнером, який продав понад 130 квартир, ухилившись від сплати податків на суму майже 2,5 млн грн

    

Прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт за ч. 2 ст. 212 (ухилення від сплати податків) КК України відносно чоловіка, який не будучи підприємцем, здійснював господарську (підприємницьку) діяльність, пов’язану з продажем квартир фізичним особам, не сплачуючи при цьому податків.

 

Установлено, що у 2013 році колишній водій забудовника уклав із своїм «шефом» псевдо-договір про спільну діяльність у будівництві житлових будинків з метою ухилення від сплати податків під час реалізації побудованих квартир у майбутньому.

 

У період з 2013 по 2015 роки обвинувачений побудував декілька багатоквартирних будинків у м. Ірпені.

 

У подальшому, фігурант продав понад 130 квартир, та отримавши дохід від підприємницької діяльності, який відповідно до  Податкового кодексу України підлягає включенню до загального місячного (річного) доходу, не сплатив податки до державного бюджету.

 

Відповідно до висновку судово-економічної експертизи до державного бюджету не надійшло податку на доходи фізичних осіб на суму майже 2,5 млн грн.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 4234