Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокурор Київської області повідомив про підозру депутату однієї з сільських рад Васильківського району, який підробиши договір, вимагав від громадянина 70 тисяч гривень хабара за надання чорнозему (ФОТО)

    

У четвер, 19 жовтня, прокурор Київської області Дмитро Чібісов повідомив про підозру директору комунального житлово-експлуатаційного підприємства, який є депутатом однієї з сільських рад Васильківського району, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 1 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

 

    

 

У ході досудового розслідування встановлено, що до однієї з сільських рад Васильківського району звернувся громадянин, який займався пошуком земельних ділянок для зняття шару ґрунту та подальшої реалізації юридичним та фізичним особам на території м. Києва, та повідомив, що йому потрібен чорнозем в розмірі 1 тисяча тонн.

 

Директор комунального житлово-експлуатаційного підприємства, який є депутатом цієї сільської ради, пообіцяв посприяти громадянину в наданні 1 тисячі тонн чорнозему, якщо останній сплатить 100 тисяч гривень.

 

В свою чергу, депутат повідомив чоловіка, що жодних документів на видобуток ґрунту для перевезення офіційно надати не може, оскільки це частково легальна оборудка.

 

Під час чергової зустрічі чоловік повідомив, що на даний час йому потрібно 100 машин чорнозему, на що службовець пообіцяв посприяти чоловіку в отриманні видобутку грунту, але за умови, що громадянин буде використовувати свій екскаватор, щоб мешканці села не викрили таку протиправну діяльність з боку депутата. За це зловмисник пообіцяв зробити «знижку» на кожній машині.

 

За 100 машин чорнозему службовець вимагав 70 тисяч гривень.

 

Продовжуючи свій злочинний умисел службовець, будучи директором одного з комунальних підприємств, склав завідомо неправдивий договір разової роботи з чоловіком, як з приватним підприємцем, щодо утилізації грунту.

 

Вчора, 18 жовтня, у порядку ст. 208 КПК України, під час отримання частини  неправомірної вигоди  у сумі 35 тисяч грн затримано депутата вказаної сільської ради.

 

    

 

Прокуратурою готується клопотання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу  у вигляді тримання під вартою.

 

Довідково: санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі до 4 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 3635