Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За клопотанням прокуратури Київської області, у Шевченківському райсуді столиці обиратимуться запобіжні заходи зухвалим «вимагачам-колекторам», які погрожуючи фізичними розправами та каліцтвом потерпілим, вимагали в них гроші (АУДІО)

    

УТОЧНЕННЯ. Шевченківським районним судом м. Києва перенесено розгляд клопотання прокуратури Київської області щодо обрання  запобіжних заходів організованій злочинній групі, яка під виглядом колекторної фірми вимагала в потерпілих гроші, на 13 жовтня на 09:30.

 

Нагадаємо, зловмисників було затримано у порядку ст. 208 КПК України. За процесуального керівництва прокуратури Київської області затриманим особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 189 (вимагання) КК України. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком до 12 років з конфіскацією майна.

 

Установлено, що «вимагачі-колектори» отримуючи незаконним шляхом бази даних банківських установ, займалась вимаганням грошових коштів у громадян по всій території України. «Колектори» вимагали гроші не тільки в людей, які дійсно мали борги за кредити, а й в їхніх близьких родичів. З метою отримання коштів зловмисники залякували потерпілих гвалтуваннями, фізичними розправами та катуванням. Також, організована злочинна група розповсюджувала в соціальних мережах неправдиві та дискредитуючі дані про осіб, в яких вони вимагали гроші.

 

У прокуратурі діє «гаряча лінія», на яку можуть звертатися громадяни, які постраждали від таких незаконних дій «колекторів» за номером (044) 200-21-16 .

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2505