Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки вжитим заходам органів прокуратури Київської області державі реально повернуто понад 10 га лісу в Обухівському районі вартістю майже 243 млн гривень, який на підставі підробленого державного акта на право власності незаконно був переданий громадянину

    

Установлено, що відповідно до державного акту на право власності на земельну ділянку площею понад 10 га, один громадянин продав іншому вказані землі. Поряд з цим встановлено, що перший власник не набув права власності на спірну земельну ділянку у встановленому законом порядку, оскільки зазначений державний акт є підробленим і ніколи не видавався Обухівським районним відділом земельних ресурсів, що підтверджується висновками відповідних експертиз, проведених у рамках кримінального провадження досудове розслідування у якому на даний час триває.

 

Крім цього, вказана земельна ділянка не могла бути відведена у приватну власність, оскільки вона накладається на землі лісогосподарського призначення Козинського лісництва ДП «Київський лісгосп», а також, із земель державної власності у встановленому законом порядку не вилучалась.

 

Зважаючи на встановлені порушення вимог чинного законодавства, прокуратура Київської області предявила позовну заяву з вимогою повернути з незаконної власності державі землі лісового фонду площею понад 10 га та вартістю майже 243 млн грн.

 

Рішенням апеляційного суду Київської області, яке набрало законної сили, задоволено позовні вимоги прокуратури та витребувано з незаконного володіння громадянина земельну ділянку.

 

За результатами вжитих прокуратурою області заходів щодо виконання зазначеного судового рішення органами реєстраційної служби у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно скасовано державну реєстрацію права власності на зазначену земельну ділянку, внаслідок чого державі повернуто землі лісового фонду.

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2224