Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки реагуванню прокуратури Київської області дітям повернуто приміщення школи, яке незаконно використовувалось під магазин з продажу непродовольчих товарів

    

У 2015 році посадовими особами Переяслав-Хмельницької міської ради надано дозвіл приватній особі на укладення договору оренди комунального майна – теплиці загальноосвітнього навчального закладу загальною площею 125 кв.м. У подальшому, майно навчального закладу, вартість якого становить  90 тис. грн, використовувалось приватною особою для розміщення магазину з продажу непродовольчих товарів.

 

Таким чином порушено вимоги Закону України «Про освіту», оскільки майно навчального закладу використовувалось під діяльність не пов’язану з навчально-виховним процесом.

 

Крім цього, посадовими особами органів місцевого самоврядування вчинено правочин за умов відсутності права на розпорядження нерухомим майном, оскільки в порушення вимог ст. 3 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» державна реєстрація майна не проведена. 

 

У зв'язку з чим, Бориспільською місцевою прокуратурою пред'явлено до суду позовну заяву про визнання незаконними та скасування рішень ради, визнання недійсним договору оренди та повернення майна відділу освіти Переяслав-Хмельницької міської ради.

 

На даний час позовні вимоги прокуратури задоволено. Відтепер майно навчального закладу повернуто дітям для осітньо-виховних цілей.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2609