Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області викрито двох працівників одного з районних підрозділів ПрАТ «Київобленерго», які за підключення до електромережі та укриття боргу понад 80 тис грн за спожиту електроенергію вимагали в особи неправомірну вигоду в сумі 30 тис грн

    

У середу, 20 вересня, прокуратурою Київської області спільно з оперативними працівниками Управління захисту економіки в Київській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України у рамках розслідування кримінального правопорушення, розпочатого за ч. 4 ст. 368-3 (підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) КК України викрито двох працівників одного з районних підрозділів ПрАТ «Київобленерго» на вимаганні та отриманні неправомірної вигоди.

Установлено, що службові особи вимагали та отримали від жителя Київської області 30 тис грн неправомірної вигоди за підключення до електромережі та укриття боргу на суму понад 80 тис грн за спожиту електроенергію шляхом заміни лічильника з нульовими показниками та надання відповідного акту заміни.

Зловмисників затримано у порядку ст. 208 КПК України одразу після одержання ними неправомірної вигоди.

На даний час проводиться комплекс слідчих та розшукових дій з метою встановлення усіх обставин вчиненого кримінального правопорушення.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2787