Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області відстояла позицію щодо повернення до комунальної власності приміщення дошкільного навчального закладу загальною площею майже 700 м2, яке використовувалось під друкарню

    

Переяслав-Хмельницьким відділом Бориспільської місцевої прокуратури виявлено факт незаконної передачі в оренду приміщення дошкільного навчального закладу загальною площею майже 700 м2 для цілей, не пов’язаних з навчально-виховним процесом.

 

Установлено, що у квітні 2012 року між відділом освіти Переяслав-Хмельницької міської ради та приватним підприємством укладено договір оренди приміщення колишнього дитячого садочка загальною вартістю понад 700 тис грн для розміщення друкарні.

 

Укладеним договором оренди порушено вимоги ч. 5 ст. 63 Закону України «Про освіту», оскільки майно навчальних закладів повинно використовуватись лише за призначенням.

 

Крім того, договір оренди укладено з істотним порушенням умов договору, що у свою чергу порушує вимоги цивільного законодавства та вимоги  ст. ст. 10, 11 Закону України «Про оренду державного та комунального майна», оскільки перед укладенням вказаного договору незалежна оцінка нерухомого майна не проводилась.

 

Реагуючи на виявлені порушення чинного законодавства, місцевою прокуратурою пред'явлено позовну заяву про визнання недійсним рішення міської ради, договору оренди, та зобов’язання звільнити і повернути орендоване приміщення, яке використовувалось під друкарню.

 

Завдяки вжитим заходам прокуратури  договір оренди розірвано та державне майно повернуто відділу освіти.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2962