Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У прокуратурі Київської області підведено підсумки роботи за перше півріччя

    

У пятницю, 4 серпня, у прокуратурі Київської області відбулась оперативна нарада по підсумках роботи органів прокуратури області за перше півріччя 2017 року.

 

У нараді взяли участь прокурор Київської області, перший заступник та заступники прокурора області, керівники місцевих прокуратур, їх перші заступники та заступники, начальники управлінь та відділів апарату регіональної прокуратури, та інші прокурори.

 

Розпочинаючи нараду прокурор Київської області Дмитро Чібісов відзначив, що в результаті дієвої протидії корупційним кримінальним правопорушенням до суду скеровано 41 кримінальне провадження. Протягом поточного року до суду скеровано 37 кримінальних проваджень у земельній та бюджетних сферах.

 

Окрім цього, знешкоджено 4 організаційних злочинних угрупувань. Зокрема, у справі так званих «чорних трансплантологів», які вербували та переміщали українців за кордон з метою торгівлею їхніми органами, триває досудове розслідування.

 

Триває кропітка робота щодо поверненння державі незаконно вилучених земель та лісів. Так, протягом 6 місяців 2017 року предявлено позовів на суму 3,4 млрд грн. На даний час судами задоволено 99 позовів на суму 2,4 млрд грн. Завдяки вжитим органами прокуратури Київської області заходам у державну власність реально повернуто земельних ділянок на загальну площу понад 16 га.

 

Органами прокуратури області вживались заходи організаційно-практичного спрямування у кримінальних провадженнях за фактами незаконної діяльності з видобутку піску та використання лісових ресурсів.

 

Враховуючи, що Київська область активно розбудовується, органи прокуратури заявили 12 позовів про зобовязання  забудовників укласти договори із органом місцевого самоврядування про пайову участь у розвитку інфраструктури населеного пункту на суму 15 млн грн.

 

За втручання органів прокуратури на захист прав дітей та інтересів держави  судами задоволено позовів на суму 5,6 млн грн, з незаконного користування повернуто державі земельні ділянки закладів освіти площею 441 га та вартістю майже 15 млн грн.

 

Завдяки вжитим заходам органів прокуратури області до бюджету надійшло 14,8 млн грн, відшкодованих у кримінальних провадженнях за фактами ухилення від сплати податків.

 

З метою оперативного реагування на проблеми громадян в регіоні прокурором області запроваджено відеоконференцзвязок. Також, з метою вдосконалення роботи правоохоронних органів, зокрема, прокуратури та поліції, керівництвом регіональної прокуратури продовжують здійснюватись робочі зустрічі із представниками Консультативної місії Європейського Союзу України. У 2017 році розпочала свою роботу «гаряча лінія» щодо корупційних правопорушень до прокурора області. Відтепер громадяни можуть повідомляти про корупційні правопорушення безпосередньо очільнику відомства.

 

Враховуючи, що протягом поточного року не всі співробітники прокуратури сумлінно виконували свої професійні обов’язки, під час оперативної наради прокурор області наказав провести службові розслідування відносно прокурорів Білоцерківської, Броварської та Києво-Святошинської місцевих прокуратур.

 

Також, до Ради прокурорів України скеровано матеріали стосовно керівників Білоцерківської та Києво-Святошинської місцевих прокуратур щодо вирішення питання про звільнення останніх з адміністративних посад.

 

Поряд з цим, в ході проведення підсумкової наради детально проаналізовано та підведено підсумки роботи органів прокуратури області, як наслідок виявлено шляхи для більш ефективного та результативного вдосконалення дільності прокуратури Київської області. Одночасно, заплановано проведення низки необхідних заходів.

 

Підсумовуючи, Дмитро Чібісов наголосив, що ті прокурори, які використовують своє службове положення для вирішення особистих цілей або інтересів третіх осіб – будуть звільнені з органів прокуратури. І тільки той прокурор, який неухильно дотримується Закону, захищає і відстоює інтереси держави та громадян, принципово реагує на порушення законодавства, гідний своєї посади. 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2889