Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області викрито схеми службових осіб одного державного підприємства, які через фіктивні підприємства здійснили розтрату бюджетних коштів на суму близько 40 млн грн

    

Установлено, що посадові особи одного державного підприємства на території Васильківського району, діючи у змові із іншими особами, створили та організували діяльність схеми з незаконної конвертації грошових коштів та формування незаконного податкового кредиту з ПДВ для підприємств реального сектору економіки, шляхом реєстрації на підставних осіб неіснуючих юридичних осіб.

 

Так, за рахунок використання псевдооперації з придбання товарно-матеріальних цінностей у суб’єктів господарювання реального сектору економіки, фіктивні підприємства на свої рахунки отримали безготівкові грошові кошти у сумі близько 40 млн грн.

 

Васильківським відділом Києво-Святошинської місцевої прокуратури за вказаним фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 212 КК України.

 

В рамках кримінального провадження прокуратурою Київської області спільно зі співробітниками ОУ Білоцерківської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області проведено 12 обшуків, з яких: 9 - за місцем реєстрації та фактичного проживання, а також транспортних засобів посадових осіб підприємств із ознаками фіктивності; 3- за місцем знаходження офісних приміщень підприємств вигодонабувачів.

 

За результатами проведених обшуків виявлено та вилучено фінансові документи, електронні носії інформації, документацію ряду фіктивних юридичних осіб та інші речові докази, що підтверджують привласнення грошових коштів державного підприємства на загальну суму близько 40 млн грн.

 

На даний час проводяться слідчі дії у відношенні службових осіб підприємств, які здійснили розтрату ввірених їм коштів, учасників фіктивних юридичних осіб з метою притягнення їх до кримінальної відповідальності та забезпечується відшкодування завданих державі збитків.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 3562