Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За процесуального керівництва прокуратури Київської області судитимуть інженера-лісопатолога, який зловживаючи службовим становищем, здійснив вимітку 76 дерев, що не підлягали видаленню, спричинивши погіршення екологічної властивості лісосмуги та завдавши державі 300 тисяч грн збитків

    

Нагадаємо, інженер-лісопатолог державного спеціалізованого лісозахисного підприємства «Київлісозахист», виконуючи умови Договору, провів суцільну вимітку 428 дерев у захисних насадженнях між полями на території Козлівської сільської ради Переяслав-Хмельницького району. Як виявилося, серед помічених дерев були ті, що не підлягали вирубці у кількості 76 сироростучих дерев породи береза повисла.

 

Такі дії службовця призвели до істотної шкоди довкіллю у вигляді погіршення екологічної властивості лісосмуги, а також виникла загроза вітрової ерозії грунту. Державі спричинено збитки на суму 300 тис грн.

 

Дії зловмисника кваліфіковано за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, які спричинили тяжкі наслідки) КК України.

 

Завдяки якісному процесуальному керівництву Переяслав-Хмельницького відділу Бориспільської місцевої прокуратури досудове розслідування кримінального провадження проведено максимально швидко та об’єктивно.

 

Обвинувальний акт відносно інженера-лісопатолога затверджено та скеровано до суду для розгляду по суті.

 

Відтепер обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від п’ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Органи прокуратури Київської області принципово реагують на порушення у сфері навколишнього природного середовища.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2185