Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області на підставі ухвали суду проводить виїмку рішень Ірпінської міської ради за останні три роки щодо виділення земельних ділянок на території Ірпінського регіону

    

Так, на території Ірпінської міської ради протягом 2015 – 2016 років введено в експлуатацію ряд багатоквартирних житлових будинків. Замовники вказаних об’єктів будівництва уклали з Ірпінською міською радою договори про залучення коштів на розвиток інженерно-транспортної і соціальної інфраструктури м. Ірпінь у вигляді пайової участі.

 

Проте, кошти пайової участі на рахунок Виконавчого комітету Ірпінської міської ради не надходили, натомість замовники виконували інші роботи на території м. Ірпінь, вартість яких, орган місцевого самоврядування зарахував як сплату пайової участі.

 

Після чого, Ірпінська міська рада прийняла рішення про зменшення величини понесених затрат, що є порушенням вимог ст. 40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» та Бюджетного кодексу України, яке призвело до недоотримання коштів місцевим бюджетом на загальну суму понад 3 млн грн.

 

Дії службових осіб органу місцевого самоврядування кваліфіковано за ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

 

У зв’язку з тим, що добровільно надати документи Ірпінська міська рада не погодилась, прокуратура Київської області, у межах вказаного кримінального провадження, на підставі ухвали слідчого судді, здійснює тимчасовий доступ до документів Ірпінської міської ради, зокрема витребовує рішення Ірпінської міської ради за останні три роки щодо виділення земельних ділянок на території Ірпінського регіону.

 

Наразі досудове розслідування триває.

 

Про хід розслідування вказаного кримінального провадження громадськість буде повідомлена додатково.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 4187