Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Ірпінська міська рада незаконно позбавила дітей позашкільного закладу, який завдяки зусиллям прокуратури Київської області повернуто дітям

    

Незважаючи на нагальну потребу в забезпеченні дітей навчальними закладами, порушення щодо передачу в оренду шкільних та позашкільних навчальних закладів не поодинокі. Так, наприклад, в селищі Гостомель діти були позбавлені права отримувати необхідні знання в позашкільному закладі, оскількі він використовувався не за призначенням.

 

Зокрема, установлено, що на початку 2017 року Управління освіти і науки Ірпінської міської ради передало в оренду приміщення позашкільного навчального закладу загальною площею 776,6 кв.м для розміщення Гостомельської селищної ради.

 

Втім, відповідно до вимог Законів України «Про освіту» та «Про позашкільну освіту», використання майна закладів освіти можливо лише для потреб навчально-виховного процесу.

 

Таким чином, за спірним договором оренди фактично змінено цільове призначення приміщення позашкільного навчального закладу та визначено його використання для розміщення селищної ради, тобто для діяльності, яка ніяким чином не пов’язана з освітньою діяльністю закладу.

 

Зважаючи на виявлені порушення, прокуратура Київської області звернулась до суду з позовними вимогами визнати незаконним рішення ради, недійсним договору оренди та зобов’язати повернути майно. Судом повністю підтримано правову позицію органів прокуратури.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2854