Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області вимагає повернути державі земельну ділянку вартістю понад 4 млн грн, яка передбачена для будівництва Великої кільцевої дороги м. Києва

    

Установлено, що розпорядженням Бориспільської районної державної адміністрації надано у власність фізичній особі земельну ділянку для ведення особистого селянського господарства, розташовану у адміністративних межах Іванківської сільської ради Бориспільського району, яка передбачалась для будівництва Великої кільцевої дороги навколо м. Києва.

 

Спірна земельна ділянка накладається на коридор Генерального напрямку проходження Великої кільцевої автомобільної дороги навколо м. Києва та потрапляє безпосередньо в зону розміщення самої автодороги. Більш того, розпорядження Бориспільської райдержадміністрації видано після прийняття розпорядження Кабінету Міністрів України, яким заборонено вчиняти дії, спрямовані на передачу в оренду або відчуження земельних ділянок та об’єктів у зоні відведення земель для будівництва кільцевої дороги.

 

Реагуючи на порушення, Бориспільською місцевою прокуратурою пред’явлено позов про визнання недійсним розпорядження та державного акту на право власності на земельну ділянку.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2424