Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області витребувала з незаконного користування земельну ділянку рекреаційного призначення вартістю 2,5 млн гривень, на якій розташовано дитячий табір «Дружба» в м. Ірпінь, що хотіли забудувати

    

Прокуратура Київської області встановила наявность підстав для представництва інтересів держави в суді, виявлено суттєві порушення земельного законодавства при передачі в оренду товариству земельну ділянку рекреаційного призначення на якій розташований дитячий табір «Дружба», що у місті Ірпінь.

 

Так, посадовими особами Ірпінської міської ради прийнято ряд рішень, якими фактично здійснено зміну цільового призначення вказаної земельної ділянки площею 3,2 га вартістю 2,5 млн гривень без розробки проектів відведення земельної ділянки.

 

Крім цього, орендар звернувся з листом до органів місцевого самоврядування про намір збудувати житловий комплекс на території піонерського табору «Дружба».

 

Суд першої та апеляційної інстанцій погодився з доводами прокуратури Київської області, скасував рішення міської ради щодо надання земельної ділянки в оренду, визнав недійсним договір оренди землі та зобов’язав суб’єкта господарювання повернути земельну ділянку рекреаційного призначення у власність громади.

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 4055