Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області оскаржила незаконне рішення Бориспільської міської ради про надання дозволу на передачу в оренду частини приміщення вечірньої школи для надання медичної практики

    

Установлено, що незважаючи на імперативні приписи Закону України «Про освіту» щодо заборони використовувати заклади освіти в цілях не пов’язаних з навчально-виховним процесом, Бориспільською міською радою у червні 2010 року прийнято рішення про надання дозволу на передачу в оренду частини приміщення школи одному з товариств для здійснення суто підприємницької діяльності, пов’язаною з наданням медичної практики, зокрема, у шкільному приміщенні свої послуги надавали лікарі терапевти, психіатри, наркологи тощо.

 

Місцеві органи влади не зважали на порушення вимог чинного законодавства та неодноразово продовжували дію незаконного договору оренди, здійснюючі обстеження громадян, які могли приносити інфекцію у приміщення школи і створювати підвищені ризики здоровю учнів.

 

Прокуратура Київської області відстояла законні права учнів щодо використання приміщення школи суто для навчально-виховного процесу. Суд погодився з правовою позицією органів прокуратури Київської області, визнавши незаконним рішення Бориспільської міської ради, яким надання дозволу на передачу в оренду частини приміщення Бориспільської вечірньої школи та визнав недійсним договір оренди, яким надано дозвіл суб’єкту господарювання фактично використовувати приміщення школи у м. Бориспіль для медичного огляду та видачі медичних довідок громадянам.

 

Також, суб’єкта підприємницької діяльності зобов’язано звільнити вказану частину приміщення вечірньої школи.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 3384