Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки втручанню прокуратури Київської області шкільні приміщення звільнені від незаконної оренди підприємців та можуть використовуватись для навчально-виховного процесу

    

За результатами опрацювання інформації органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади прокуратурою встановлено порушення вимог ЗУ «Про освіту», а саме зясовано, що обєкти освіти використовуються приватними підприємцями не за призначенням.

 

Бориспільською місцевою прокуратурою скеровано дві позовні заяви щодо звільнення та повернення приміщення школи та навчально-виховного комплексу з незаконної оренди загальною площею 60 кв.м., які використовувались фізичними особами-підприємцями для розміщення перукарні та майстерні з ремонту взуття.

 

Судом підтверджено правову позицію органів прокуратури Київської області щодо неможливості передачі в оренду нерухомого майна комунальної форми власності для цілей, не повязаних з навчально-виховним процесом.

 

У зв'язку з чим, позовну заяву прокуратури про визнання недійсним договору оренди частини навчально-виховного комплексу та повернення майна, яке використовувалось для розміщення майстерні з ремонту взуття та перукарні, задоволено в повному обсязі.

 

Провадження у справі щодо зобов’язання повернення майна школи припинено у зв'язку з добровільним звільненням фізичною особою-підприємцем приміщення.

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2322