Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно 16-річної дівчини, яка разом зі своїм хлопцем жорстоко вбила бабусю, а потім ще й підпалила квартиру

    

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів прокуратури Київської області судитимуть 16-річну дівчину та її 18-річного хлопця, які у січні поточного року в м. Бровари, за попередньою змовою, вчинили звіряче умисне вбивство 61-річної бабусі цієї ж неповнолітньої дівчинки та вчинили крадіжку грошових коштів, які належали бабусі на загальну суму 6 240 грн.

 

Установлено, що хлопець, діючи з особливою жорстокістю, за допомогою телескопічної палиці, кухонного стільця та кухонного ножа, який передала йому неповнолітня дівчина, протягом 2 годин спричиняв сильний біль і страждання бабусі, наносив їй тілесні ушкодження в різні частини тіла та 54 колото-різаних тяжких поранень, від яких старенька померла.

 

У подальшому, з метою знищення слідів злочину, дівчина та хлопець, за допомогою легкозаймистої рідини, підпалили квартиру.

 

 

Дії зловмисників кваліфіковано за п. 4, п.12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю, вчинене за попередньою змовою групою осіб),  ч. 2 ст. 185 (крадіжка, вчинена за попередньою змовою групою осіб),  ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 194 (закінчений замах на умисне пошкодження майна шляхом підпалу) КК України

 

Обвинуваченим загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до 15 років або довічне позбавленя волі.

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 3071