Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За процесуального керівництва прокуратури Київської області судитимуть двох патрульних за перевищення наданих їм законом повноважень, що супроводжувалося нанесенням тілесних ушкоджень потерпілому

    

Прокуратурою Київської області скеровано до суду обвинувальний акт стосовно двох працівників Управління патрульної поліції за фактом перевищення останніми своїх службових повноважень, що супроводжувалося насильством та застосуванням спеціальних засобів.

 

Слідством встановлено, що двоє правоохоронців під час здійснення патрулювання у м. Борисполі помітили на вулиці компанію чоловіків, одного з яких вирішили звинуватити у вчиненні адміністративного правопорушення, що нібито останній перебував у громадському місці у п’яному вигляді, чим ображав людську гідність та громадську мораль.

 

У подальшому, не маючи жодних доказів винуватості особи, публічно звинуватили чоловіка у вчиненні адміністративного правопорушення, а після того, як він відмовився виконувати незаконні вимоги та прослідувати з ними, застосували до потерпілого невиправдане фізичне насильство.

 

Дії зловмисників кваліфіковано за ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) КК України, санкція якої передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

 

кількість переглядів: 3342