Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За процесуального керівництва прокуратури Київської області судитимуть колишнього начальника загального відділу Обухівської РДА за неналежне виконання службових обов’язків, що призвело до збитків на суму понад 54 млн гривень

    

Прокуратурою скеровано для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно екс-начальника загального відділу апарату Обухівської районної державної адміністрації, яка будучи службовою особою, неналежним чином виконуючи службові обов'язки, не перевірила відповідність тексту копії розпорядження виконувача обов'язків голови Обухівської РДА на відповідність його оригіналу та засвідчила копію розпорядження.

 

Нагадаємо, вказаним розпорядженням голови Обухівської РДА надано дозвіл на  виготовлення технічної документації на земельну ділянку 134 громадянам в адміністративних межах Обухівської міської ради. Через несумлінне ставлення посадовцем до своїх службових обов’язків відбулась передача земельної ділянки загальною площею понад 16 га із власності територіальної громади м. Обухів у приватну власність. Вартість вказаних земель становить понад 54 млн гривень.

 

Таким чином, екс-начальник загального відділу Обухівської РДА обвинувачується у вчиненні службової недбалості, тобто неналежному виконанні службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило завдання тяжких наслідків інтересам територіальній громаді м. Обухів в особі Обухівської міської ради, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України.

 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних доходів громадян або без такого.

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2658