Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки якісному підтриманню державного обвинувачення прокуратури Київської області, оцінювача, який занизив вартість майна на майже 7 млн гривень, засуджено до 5 років позбавлення волі

    

Установлено, що чоловік, працюючи оцінювачем, будучи службовою особою, з метою заниження вартості об’єкту оцінки, з метою отримання неправомірної вигоди для одного із товариств з обмеженою відповідальністю м. Бориспіль, провів оцінки нерухомого майна, а саме: земельної ділянки та двох нежитлових приміщень,  оцінивши майно на загальну суму понад 4 млн гривень, хоча згідно з висновками судових експертиз, вартість вказаного майна становила понад 11 млн гривень.

 

Крім того, службовець, умисно склав завідомо неправдивий звіт про незалежну оцінку майна, внісши до нього завідомо неправдиві дані та підписав його,  чим вчинив видачу завідомо неправдивих офіційних документів.

 

Таким чином, оцінювач майна, зловживаючи своїми повноваженнями спричинив збитки на суму майже 7 млн гривень.

 

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 3 ст. 365-2 (зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

 

Бориспільська місцева прокуратура довела вину обвинуваченого у повному обсязі та останньому призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права працювати оцінювачем на строк 3 роки.

 

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 3096