Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області заявлено позовну заяву з вимогою повернути у державну власність 8 га лісу з незаконного користування

    

Бориспільською місцевою прокуратурою заявлено до суду позов про повернення до державної власності земельної ділянки лісового фонду площею майже 8 га, розташованої в межах Процівської сільської ради Бориспільського району.

 

Установлено, що вказана земельна ділянка незаконно вибула з державної власності без погоджень щодо її вилучення зі складу державного лісового фонду компетентними органами. Зокрема, ДП «Бориспільське лісове господарство», як постійний землекористувач, погодження про можливість вилучення спірної земельної ділянки лісогосподарського призначення третім особам, не надавало.

 

Також, при набутті права власності відповідачами на спірну земельну ділянку, в порушення вимог земельного та лісового законодавства, змінено її цільове призначення,- без прийняття компетентним органом відповідного рішення, без висновків органів виконавчої влади з питань охорони навколишнього природного середовища та лісового господарства, та без нарахування і сплати втрат лісогосподарського виробництва у зв'язку з вилученням лісових земель для нелісогосподарських потреб.

 

Реагуючи на виявлені порушення, прокуратурою підготовлено та направлено до суду позовну заяву з метою витребувати на користь держави в особі ДП «Бориспільське лісове господарство» з чужого незаконного володіння вказану земельну ділянку.

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

 

кількість переглядів: 2933