Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки принциповій позиції прокуратури Київської області до підприємця, який реалізував сигарети та алкоголь неповнолітнім, застосовано фінансові санкції

     

Відповідно до вимог Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» до суб'єктів господарювання, які продають алкоголь чи тютюн неповнолітнім, передбачена відповідальність у вигляд штрафних санкцій та анулювання ліцензії на право роздрібної торгівлі сигаретами і алкоголем.

 

Так, протягом поточного року працівниками Броварського відділу поліції ГУНП в Київській області виявлено такі факти продажу неповнолітньому сигарет та пива, про що складено протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 2 ст. 156 (порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами) КУпАП, за результатами розгляду яких на продавця накладено адміністративне стягнення у виді штрафу.

 

Однак, установлено, що ні виконавчий комітет Броварської міської ради, ні Броварський відділ поліції не повідомили про вказані порушення ГУ ДФС України в Київській області.

 

Лише за ініціативою відділу ювенальної юстиції прокуратури Київської області Броварська місцева прокуратура звернулась до суду з позовною заявою до виконавчого комітету Броварської міської ради про визнання незаконною бездіяльність та зобов’язання вчинити певні дії.

 

У ході судового розгляду, виконавчий комітет Броварської міської ради все таки повідомив ГУ ДФС України в Київській області про вищевказані порушення в діяльності суб’єкта господарювання.

 

За результатами судового розгляду позовні вимоги прокуратури добровільно виконано відповідачем, а ГУ ДФС України в Київській області прийнято рішення про накладення фінансових санкцій на суб’єкта господарювання.

 

Строк дії ліцензії на здійснення торгівлі алкогольними та тютюновими виробами у суб’єкта господарювання закінчився.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 3165