Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області відстояла у суді свою позицію щодо призначення до розгляду обвинувального акту відносно неповнолітніх зловмисників, які в с. Чабани вбили двох людей

    

Апеляційним судом скасовано незаконну ухвалу Ірпінського міського суду  щодо повернення обвинувального акту прокурору відносно 6 зловмисників, п’ятеро з яких неповнолітні, які в селищі Чабани Києво-Святошинського району, під час пограбування, жорстоко вбили жінку та 15-річного хлопця.

 

Нагадаємо, кривава подія сталася у ніч на 24 травня 2012 року. Під час пограбування будинку своїх батьків неповнолітній син перерізав горло матері. На пограбування син прийшов із друзями. Після вбивства матері, зловмисники взялися за вітчима, проте чоловікові вдалося врятуватися. Згодом, зясувалося, що ще однією жертвою вбивць став 15-річний сусідський хлопець – зведений брат одного з нападників.

 

Апеляційний суд Київщини у лютому 2015 року підтримав позицію прокуратури Київської області, скасувавши незаконний вирок у цій справі, та повернувши на новий судовий розгляд вказане кримінальне провадження до Ірпінського міського суду Київщини.

 

Більше року тривало підготовче судове засідання в Ірпінському міському суді. На тривалий судовий розгляд прокуратура Київської області реагувала шляхом направлення заяв до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

 

На минулому тижні судом апеляційної інстанції підтверджено, що обвинувальний акт у кримінальному провадженні відповідає вимогам закону та направлено його для розгляду до суду першої інстанції.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2416