Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області скерувала до суду черговий обвинувальний акт стосовно службовців, наразі щодо працівників залізниці за привласнення коштів на суму 224 тисячі гривень

    

Броварською місцевою прокуратурою завершено досудове розслідування та скеровано до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно 4 службовців, які шляхом фіктивного працевлаштування осіб привласнили та розтратили грошові кошти, призначені для виплати заробітної плати працівникам підрозділу.

 

Установлено, що в результаті незаконних дій службових осіб відокремленого підрозділу головного матеріального складу Державного територіально-галузевого об’єднання «Південно-Західна залізниця» (правонаступник-публічне акціонерне товариство «Українська залізниця») на підставі завідомо підроблених документів, 8 співробітникам Головного матеріального складу, які фактично не працювали, за період часу з лютого 2012 по липень 2015 була незаконно нарахована заробітна плата та обов’язкові внески до державних фондів на загальну суму 224 тисячі гривень, які в подальшому незаконно привласнили.

 

Дії службовців кваліфіковано за ч. 4 ст. 191 (привласнення чи розтрата чужого майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинені за попередньою змовою групою осіб  у великих розмірах) та ч. 1 ст. 366 (складання службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів та внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей) КК України.

 

Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 

 

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2881