Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області продовжує втілювати в життя пілотний проект щодо реформування окремих відділів поліції Київщини за участі Консультативної місії ЄС

    

Сьогодні, під головуванням прокурора Київської області Дмитра Чібісова у приміщенні прокуратури області відбулася чергова нарада на якій обговорювалися питання реформування окремих відділів  поліції області в частині створення інституту детективів.

 

   

 

У нараді взяли участь представники Консультативної місії Європейського Союзу (КМЄС) в Україні, керівники самостійних структурних підрозділів прокуратури області.

 

Вступне слово взяв очільник відомства Дмитро Чібісов, який запропонував конкретні та дієві методи у реформуванні відділів поліції без внесення змін до законодавства та, що найголовніше, без звільнення з посад поліцейських, а лише їх перепризначення на посаду слідчих та збільшення їх кількості у відповідності до нагальних потреб, а також виконання ними всіх необхідних негласних слідчих розшукових дій.

 

Такі зміни підвищать розкриття злочинів і значно розвантажать слідчого.

 

У свою чергу, представники Консультативної місії запропонували втілити ці зміни не тільки в Києво-Святошинському та Васильківському відділах поліції ГУНП в області, а й в інших відділах поліції.

 

Голова Консультативної місії ЄС Кястутіс Ланчінскас подякував органам прокуратури Київщини за активну співпрацю в реформуванні поліції, пообіцяв підтримку зі сторони місії для якнайшвидшого досягнення поставлених цілей.

 

У ході наради сторони обмінялися думками щодо втілення цього пілотного проекту з реформування.

 

Наостанок прокурор Київської області Дмитро Чібісов висловив подяку європейським колегам за підтримку та наголосив на необхідність проведення аналогічних зустрічей у майбутньому.

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2243